Al mijn favourites op een rijtje: boeken, podcasts, films, quotes, songteksten, restaurants, foto’s, liedjes, recepten en logeeradresjes….

Toen ik op een dag een verse pompoensoep maakte, leek het me een grappig experiment om te kijken of ik (<-professionele plant-killer) een paar zaadjes kon laten uitgroeien tot planten.

Zaadjes + aarde + water + een zonnige vensterbank en wat geduld = zowaar een paar ECHTE pompoenplantjes!

Bijna zou ik geloven dat ik groene vingers had, toegegeven: de credits gaan naar de zaadjes en het zonlicht wat zo goed meewerkte, thanks zon!. Aangemoedigd door dit baanbrekende succes, staan er inmiddels ook tomaten-, en paprikaplanten in de tuin te groeien en bloeien, uit zaadjes die ik na het koken uit het vruchtvlees had geschept!

Zou dit dan het begin zijn van een ‘echte’ moestuin op een groot en eigen stuk land met daarop een boerderij, ergens rustig gelegen? Ben ik stiekem gewoon een country girl in de dop? Ik twijfel….

Mijn andere droomhuis staat namelijk op een Grieks eiland, Kefalonia bv. en kijkt uit over een prachtige baai, met een eigen zwembad, een prachtig huis, een gastenverblijf voor mijn familie en vrienden, een bibliotheek EN, schrijvershutje in de grote tuin..

Lastig….. Hoewel je natuurlijk ook gewoon jouw eigen groenten kunt verbouwen in Griekenland, HA, problem solved!

Tot die tijd verblijd ik je alleen nog even met het recept van de pompoensoep (ps: Voeg voor wat extra pit wat rode peper, crème fraîche, koriander en iets ‘crunchy’s toe!):

Pompoensoep recept