Perfectionisme, faalangst, zeggen wat anderen willen horen i.p.v. wat je écht vindt……

Zomaar een paar tips voor een leven vol geluk en voldoening. Alleen nog een strik eromheen en je bent er klaar voor, ready to take on the world! Je begrijpt natuurlijk dat daar maar weinig van klopt maar wie weet herken je de hierboven omschreven struikelblokken? Ik absoluut!

En wie ik ben? Ik ben Marieni, sinds 2019 de trotse eigenares van mijn bescheiden plekje op het wereldwijde web.

Na het verlies van m’n eigen bedrijf door een burn-out, ging ik in therapie om te werken aan de paniekaanvallen die eruit voortkwamen. Vele intensieve gesprekken later volgde een diagnose (ontwijkende persoonlijkheidsstoornis). Ik leerde dat de paniekaanvallen slechts een signaal van mijn lichaam waren om de échte reden aan het licht te brengen: een diepgewortelde angst om afgewezen of verlaten te worden, om niet mezelf te kunnen zijn.

Zó diep graven is heftig maar tot nu toe heeft het me ook zoveel moois gebracht:

Ik ben bewuster van alle coping mechanisms die ik me door de jaren heen zo eigen heb gemaakt. M’n mening (of ongenoegen) uiten is IETS minder eng ;-). Ik ben meer open en durf eerlijke gesprekken te voeren met mensen om me heen. Oh én ik startte dus deze blog!

Die trouwens niet voor niets ‘In all honesty’ heet.

Ontstaan vanuit het verlangen om mezelf te durven uiten zoals ik ben én me zo te bevrijden van al die (zelfopgelegde) belemmeringen. Om niet bezig te zijn met ‘hoe het hoort’ maar gewoon OK te zijn met wat er is! Met alles dat er is. The good, the bad and the ugly.

Ik schrijf met liefde over mijn proces en al het andere dat me bezighoudt in het dagelijks leven!

Serieus en diepgaand óf luchtig en met humor. Altijd m’n nieuwsgierigheid volgend en geschreven in alle eerlijkheid.

Lead with curiosity & express yourself in all honesty 

Liefs, Marieni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 + 1 =