Perfectionisme, (faal)angst, schaamte, zeggen wat anderen willen horen i.p.v. wat je echt voelt.

Gewoon een paar ingrediënten voor een gelukkig leven. Alleen nog een strik erom heen en je bent er klaar voor, ready to take on the world! Geintje natuurlijk! Dit zijn enkele vastgeroeste belemmeringen die mij (en ik ben vast niet de enige die dit ervaart) geregeld beïnvloeden en er soms van weerhouden om te zijn wie ik ben. 

Laten we bij dat laatste beginnen: Ik ben Marieni, 34 jaar jong. Verloofd met Lennert, moeder van onze 8 jarige doerak Ezra, en het gezicht achter deze blog! Meer weetjes over mij vind je hier.

In all honesty betekent: eerlijk durven zijn over jezelf. Het betekent losbreken van de hierboven omschreven belemmeringen en verhalen.

Verhalen die we allemaal met ons meedragen. Verhalen die naast geweldige herinneringen, soms ook op een minder fijne manier een stempel op ons kunnen drukken. Die daardoor bepalen wat we van onszelf vinden en de keuzes die we van daaruit maken. 

Een voorbeeld van een recent verhaal uit mijn leven is dat ik tot voor kort een eigen bedrijf had: Marieni’s Bakery.

De bakery was mijn kindje waarmee ik sinds 2014, mijn wens om de wereld letterlijk en figuurlijk wat zoeter
te maken, kon combineren.

Het ging hard! Er stond een nieuwe website gepland, ik zocht een werkplek buitenshuis, en de taarten vlogen de deur uit.

Succes zou je zeggen toch?! 

 

Ineens, na 3 jaar, een signaal van mijn lijf: ‘STOP!! Geen slapeloze nachten meer, bekijk het even met je eenhoorntaarten en cupcakes! Hier een paar hartkloppingen en paniekaanvallen cadeau en IK, oftewel JIJ, gaat nu helemaal niks meer doen!’.

Daar zit je dan ineens als zzp’er, mentaal en fysiek opgebrand.

Maar het bracht me uiteindelijk iets waardevols. Door de stilte kon ik mezelf eindelijk weer horen. Geen mixers die stonden te razen, geen telefoon die eindeloos ‘pingde’ of oven timers die kort na elkaar piepten. 

De stilte gaf mijn hart de ruimte om te spreken, de boodschap was duidelijk: ‘Het is tijd om los te laten Marieni!’.

 

 

Na een lang proces van loslaten en accepteren, heb ik in april 2019 definitief de stekker eruit gehaald.

De bakery is niet meer! Ondanks dat de schaamte en het gevoel van falen mij soms nog overvalt, is er geen spijt.

Natuurlijk gaat zo’n proces niet vanzelf en zijn er dagen dat er hier gebaald of getwijfeld wordt.

De wens is om ook dat te mogen omschrijven.

In all honesty is ontstaan vanuit het verlangen om opnieuw te mogen ontdekken, wanneer datgene wat je zo goed over jezelf dacht te weten, wegvalt.

Om te kiezen vanuit het hart. Om plezier te hebben zonder de zelfopgelegde druk dat het gelijk een bepaald einddoel moet dienen. Om te erkennen dat zo’n fase ook eng kan én mag zijn. Om ondanks dat te leren vertrouwen op jezelf.

Zal ik je stiekem wat vertellen? Ik heb geen flauw idee wat mijn volgende stap wordt.

Het is juist de angst van het niet weten wat mij vaak verkrampt, of waardoor ik geforceerd dingen probeer af te dwingen. Dus ik laat voorzichtig los wat ik denk dat ik zou “moeten” doen en laat ik mij leiden door wat goed voelt en wat er wel is.

Mijn blog is waar ik (be)leef, creëer en schrijf.

Zwaar, luchtig, grappig, verdrietig of totally random, het valt niet in een hokje te plaatsen, net zoals ik niet in een hokje pas. 

Ik hoop je te inspireren, te laten zien dat je niet de enige bent die soms een ‘hot mess’ is, en wie weet zelfs een zetje te geven om ook eens een dappere keuze voor jezelf te maken, ook al lijkt die zo onlogisch voor de buitenwereld.

Lead with curiosity & express yourself in all honesty!

Veel leesplezier, x Marieni 

 

 

 

 

 

 

 

9 + 10 =