Terwijl Ezra laatst het jaarlijkse kinderweekend had bij opa en oma, hadden Len en ik een datenight…
Iets wat we al jarenlang veel te weinig hebben gedaan, eigenlijk nauwelijks sinds Ezra er is (oké, op een tripje Parijs na, ergens in 2012?).
Je kent toch die mensen die eerst rustig gaan daten om te kijken of er een klik is, waarna er wellicht het huisje boompje, beestje verhaal volgt? Wij hebben ’t zeg maar andersom aangepakt, in onze onvolwassenheid en tijdens een roerige tijd in Groningen.
kijk ons jong en onbezonnen zijn ;-). 
Wanneer je allebei vervolgens dan zo hard focust op ‘het kind’ én de dagelijkse gang van zaken (zodat je ‘dat’ dan in elk geval niet ‘verkloot’), is het heel gemakkelijk om elkaar uit het oog te verliezen… Tel daar wat onverwerkte shit bovenop en shit will definitely hit the fan ;-)…
Vandaar een paar hele rare maanden, apart en samen. Ik schreef er in een eerdere blog over.
 
 
Maar die periode én onze vakantie samen heeft ons goed gedaan. We hebben nu meer dan eerder de intentie om er in elk geval alles aan te doen, whatever the outcome. Voor onszelf en voor onze zoon.
Dus hebben we hulp om ons te leren wat we van nature lastig vinden: samen praten. En dan heb ik het niet over de praktische shit waar we heel goed in zijn samen maar over échte gesprekken, in alle eerlijkheid.
 
Over onderwerpen die ertoe doen, over wat we nog hebben uit te spreken. Dat is soms moeilijk en ongemakkelijk. Maar wel nodig, als je zegt dat je er alles aan gedaan wilt hebben.
 
 
 
Én er wordt dus gedate. Want zo’n gekke, nieuwe fase mag óók leuk zijn. Quality time met z’n tweeën. Door een andere bril naar elkaar leren te kijken.
 
Zónder dat Ezra er altijd bij is. Dat is ook voor hem zeker wennen. Die kent niet anders dan dat we alles samen doen, met z’n drieën!
 
 
Anyway, we zijn een hapje wezen eten bij Ponderosa én naar de Assen Escape Rooms geweest. Het bedrijf van een oud bakery klant van me.
Het was voor ons de eerste keer, ik had geen idee wat we konden verwachten. Maar, absoluut tof om eens te doen! Wat ik altijd zie én waardeer is wanneer iemand met passie en creativiteit zijn of haar visie tot in detail weet uit te werken, in dit geval in een gave escaperoom met verschillende soorten puzzels, vette aankleding én grappige snufjes. Aanrader..
 
 
P.s.: voor de mensen die ook in een lastige fase zitten. I hear ya.. Ik heb geen wijsheid te bieden behalve, neem en bekijk het stapje voor stapje, en -> klop ergens aan voor hulp, je hoeft er niet alleen voor te staan!
#theresnosuchthingasaperfectlife