Gisteren koos ik ervoor om mezelf en waar ik vreugde uit haal serieus te nemen.

Ik schreef me voor een 2e keer in bij de KvK. Naast mijn parttime job bij 1 van de oudste warenhuizen van Nederland (Warenhuis Vanderveen), ga ik ook weer als ondernemer door het leven!

Mijn cheering squad stond me toe te juichen bij dit mooie moment. Tip: omring jezelf met mensen die dit soort momenten met je vieren, van dichtbij of van afstand! Die je €50,00 schenken (dat zijn de kosten voor de inschrijving bij de KVK) als ‘mentaal zetje’ zodat je je eigen waarde gaat inzien (thanks JOYCE) of die gewoon slingers, confetti en cadeautjes meenemen omdat de KVK er zelf nou niet bepaald een feestje van maakt (thanks PAULA!). Dus nu, ben ik weer ondernemer, net als in 2014 toen ik startte met de bakery. Het verschil is dat ik de vele lessen en ervaringen van toen in m’n rugzak heb!

Wie weet denk je nu: oh wat gaaf Marieni, wat ga je precies doen?

Zal ik je even zeggen dat ik dat nog niet concreet heb? En dat ik daar de komende weken, tijdens mijn zomervakantie, lekker aan ga sleutelen?

In het kort ga ik volop schrijven en creëren. Voor mijn eigen blog én voor andere ondernemers die worstelen met zichtbaar zijn.

MAAR…. verder laat ik ook in die zin (terugkomend op mijn vorige blog) de vorm eerst los. Voor nu dan ;-).

Natuurlijk zorgde dit vooraf (en zelfs tijdens de inschrijving) voor twijfels want: wat doe ik het allerliefst?

En, hoe + aan wie ga ik mijn diensten aanbieden? Moet ik niet eerst verder sleutelen aan mijn ondernemer-, schrijf-,  communicatie-, en marketing-skills, vóór ik wat ‘de lucht’ in slinger?

Wie ben ik om mezelf content-maker of tekstschrijver te noemen, zónder dat ik er ook maar een opleiding voor heb gevolgd?

Die stemmetjes houden me graag klein en ik merk dat ik mezelf wil afremmen.

Tegelijkertijd voel ik kriebels in m’n buik… Je weet dat er íets in je zit, je proeft haast de vrijheid bij de gedachte dat je gewoon gáát, ondanks dat je nog lang niet alles hebt ingevuld.

Met de inschrijving bij de KVK geef ik een signaal af waarmee ik (vooral) tegen mezelf zeg:

  • Ik vertrouw op mijn eigen kunnen en ik ga mijn vrolijke ‘kriebels’, mijn eigenwaarde en talenten serieus nemen.
  • Ik vertrouw erop dat, wanneer ik volledig mezelf ben (in alle eerlijkheid ;)) en dúrf te proberen, het pad zich gaandeweg zal ontvouwen en de juiste mensen op mijn pad komen.
  • Ik heb vertrouwen dat, wanneer ik mezelf toestemming geef om plezier te hebben, te LEREN en om hulp te vragen, alles heus wel goed komt!

Blogger, copywriter, redacteur, content creator, creatief klankbord, storyteller, bruggenbouwer, product- of conceptontwikkelaar met een liefde voor mentale weerbaarheid, éérlijke communicatie en betere connecties (te beginnen met de connectie met jezelf)? Ik zie het mezelf allemaal doen.

Het hebben van veel interesses voelt ‘lastig’, omdat veel ervaren ondernemers het volgende recept voorschrijven voor een succesvol ondernemerschap of leven:

“Kies voor een expertise, kies voor een helder aanbod, kies voor 1 ideale klant.”

Ik snap de gedachte en ik zie dat dit voor heel veel ondernemers zo werkt. Écht, ik begrijp het punt.

Maar wat te denken van creatieve multi passionates zoals ik, die zichzelf niet graag in een hokje laten stoppen? Die niet per se een expert in 1 ding hoeven te zijn maar de term ‘jack of all trades’ (terecht) een positief imago geven?

Of wat doen al die mensen die eigenlijk wel willen starten maar niet dúrven omdat ze denken dat ze te ‘out of the box’ zijn óf niet gespecialiseerd genoeg?

Moeten zij hun verlangens en talenten dan maar verstoppen? Tot ze het ooit wellicht hebben uitgevogeld?

Wanneer ben je eigenlijk succesvol? Ik denk dat het begint bij het formuleren van jouw eigen kernwaarden.

Dit betekent geluk en succes voor mij, ook voor ‘life in general’ trouwens: volgens mijn eigen kernwaarden durven te leven en dingen ondernemen die mijn leven vreugde plus een gevoel van betekenis geven.

Als ik er along the way ook nog mensen mee inspireer én help, zie ik alleen maar een win-win situatie. Doet het er dan écht toe hoe ik het ga aanpakken? 

Mijn kernwaarden zijn: verbinding, vrijheid, authenticiteit, creativiteit en inspiratie.

De nieuwsgierigheid en leergierigheid ‘moet’ gevoed worden. Ik wil me verbinden met mensen uit all walks of life en me uiten zoals ik ben, niet als een gepolijste versie dat ‘past in een hokje’ of alleen tevoorschijn komt wanneer het me voor de wind gaat.

Ik wil de (mentale) kaders waarin we denken te moeten handelen wat oprekken. Als mens en als ondernemer. En dat zegt heel wat voor iemand die eigenlijk overwegend overkomt als introvert en easygoing.

Mijn bedrijf heet: Marieni. Hiermee wil ik op kort en krachtige manier uitdragen dat ik sta voor wie ik ben, voor alles wat ik ben. Als mens en als ondernemer. Mijn motto? ZÓ KAN HET OOK!

Daarmee wil ik anderen laten zien dat er meer mogelijkheden zijn, dan wat er binnenkomt via alle social media kanalen bijvoorbeeld.

Durf te falen, te creëren en te spelen met verschillende ideeën wanneer dit jou blij maakt.

Durf het ook weer los te laten en een nieuwe weg in te slaan wanneer het geen plezier meer geeft of niet langer werkt voor jou. Durf het niet zeker te weten, en durf het ALSNOG gewoon te doen. Al is het maar om jouw onderbuikgevoel op waarde te schatten.

Neem jezelf, jouw verlangens en talenten serieus en ga er gewoon voor. Wie weet waar jouw moed je brengt…..

 

Mijn aanbod & website zal volgen wanneer ik er klaar voor ben (ik hou jullie op de hoogte). Ik ga nu eerst genieten van een fijne vakantie!