Hello…. all you earth citizens!

We leven inmiddels in 2021, hoog tijd om het spreekwoordelijke stof van mijn laptop te vegen en weer van me te laten horen, een jaar A.C. (‘After Corona’ ;-)).

Alle gekheid op een stokje, het zijn bijzondere tijden, om very obvious reasons. Ik hoop dat het naar omstandigheden OK gaat met een ieder die dit leest!

Persoonlijk gebeurde (en gebeurt) er zoveel in m’n leven dat het nauwelijks bij te benen is. ‘Bij te schrijven’ beter gezegd! Daarom was er even geen ruimte om te schrijven.

2020 was het jaar dat ik:

  • Intensief in therapie ging en gebeurtenissen uit m’n leven en het verdriet dat eruit voortkwam, durfde te erkennen.
  • Ervaring mocht opdoen als content creator / webshop-beheerder voor de babywinkel van mijn vriendin uit Assen (door de coronamaatregelen stopten haar droom en mijn werkzaamheden helaas vroegtijdig).
  • Met hulp van mijn super-awesome coach Paula Dillema van Business &Zo dieper in mijn niet helpende gedragspatronen dook. O.a. door het in kaart brengen van mijn familiesysteem. Zo werd het makkelijker om de oorzaken achter die patronen helder te krijgen. (Familie)systemen, een onderwerp waar ik op zich al vele blogs over ‘kwijt’ kan maar, alles op z’n tijd ;-)!

Ondertussen was er natuurlijk nog zoiets als thuisscholing met een inmiddels pre-puber van 10. Ik heb niet stilgezeten dus! Maar toch, een jaar lang niks schrijven? Je zou denken met alle lockdowns & het vele thuiszitten, dat ik die kans juist zou grijpen om helemaal los te gaan. Waarom dan toch niet?

De afbeelding hiernaast kreeg ik toegestuurd van een vriendin en het vat het lekker samen :’).

De inzichten en emoties, voortkomend uit mijn proces, volgden elkaar in zo’n tempo op dat het soms niet ‘bij te benen was’ voor me. Ik begon bv. aan een blogpost te werken, om er enkele dagen later naar te kijken en te denken:

“Ja maar nu zie ik het niet meer zo”. Ik twijfelde dan aan mijn integriteit en eerlijkheid… Vervolgens liet ik me toch weer tegenhouden door angst.

Ik denk even terug aan mijn traject met Paula. Ze hielp mij o.a. om mijn kernwaarden te vinden.

5 waarden die me helpen keuzes te maken die goed in lijn liggen met wie ik ben, met hoe ik het best tot m’n recht kom en wat ik momenteel het belangrijkst vind:

verbinding, vrijheid, authenticiteit, creativiteit en inspiratie.

Het is 1 ding om erover te schrijven. Het is iets anders om OOK in real life, diezelfde waarden uit te kunnen en durven dragen. Juist naar de mensen dichtbij je. En daar schuurde het soms een beetje voor me. Ik had en heb zelf nog wat eerlijke gesprekken te voelen met mensen dichtbij me. En dat is verdomd moeilijk. Tóch zijn ze nodig om dat stukje verbinding met mezelf én anderen te (her)vinden maar ook om ook de creatieve inspiratie weer te voelen.

Heb ik het gevoel in mijn directe omgeving volledig mezelf te mogen zijn, dan kan ik makkelijker en vrijer schrijven. Andersom geldt ook; als ik op m’n eigen digitale plek volledig open durf te zijn over wat ik lastig óf mooi vind, kan dat wellicht meer open en eerlijke gesprekken teweegbrengen.

Zijn en creëren zonder onnodige verfraaiingen, niet gepolijst maar precies zoals het is. The good, the bad and the ugly.

Dus laat In all honesty is een plek zijn waar je inspiratie, troost, (h)erkenning of moed vind.

Waar geschreven wordt door iemand ‘die het momenteel ook allemaal even uitvogelt’. Die daar zo nu en dan een stap in terug doet, om vervolgens weer een dappere sprong te maken.

Waar ruimte is voor ALL THINGS LIFE. De fuck-ups, de mentale struggles, rouw of verdriet MAAR OOK voor blijdschap, levensgeluk, speelsheid en plezier! Het kan naast elkaar bestaan. Feitelijk is het gewoon zo, such is life. Het is EN / EN niet OF / OF. Ik zou het eigenlijk ook niet anders willen.

Hoe dan ook, I’m back!

P.s.:  Vind je het net zoals ik lastig om knopen door te hakken of heb je het idee dat je je soms iets teveel laat leiden door wat er om je heen gebeurd?

In een kort maar krachtige podcast geven Lotte (What’s your story) en Paula (Business&Zo) een inleiding over het begrip kernwaarden en waarom ze ZO waardevol en helpend zijn, als persoon maar ook wanneer je een bedrijf hebt of gaat starten. Zeker in een wereld waar continue ruis is en je non-stop wordt ‘bestookt’ met andermans meningen of idealen, kunnen kernwaarden je helpen bij jezelf te blijven en focus te houden in wat voor jou wérkt!

Beluister hier de podcast van Lotte & Paula: https://spoti.fi/3wL3wTs

Paula Dillema, Business&Zo:

https://businessenzo.nl/

Lotte Gerland, What’s your story:

https://www.whatsyourstory.nl/